Activitati

Custom alt

Cabinetul de avocatura Petriu Alexandru-Dan, isi ofera serviciile pentru toate persoanele fizice si juridice interesate de o colaborare serioasa si de incredere, pe termen lung sau scurt.

Incheiem contracte de asistenta juridica cu clientii (persoane fizice sau juridice) din toate domeniile de activitate, indiferent de statul dumneavoastra social, avand o vasta si importanta experienta profesionala in domeniul juridic de mai bine de 20 de ani de functionare continua  si fiind inscris in tabelul Avocatilor Definitivi din Baroul Cluj-Napoca , fiind avocat definitiv inca din anul 2000 .

Avem experienta acumulata de-a lungul timpului cu privire la modul de interactiune cu oamenii si diverse Companii si Institutii, acordam timpul necesar pentru informatizarea corecta a clientilor si redactarii  actiunilor care urmeaza sa fie inaintate la instantele judecatoresti, oferim reprezentare  la instantele de judecata de la completele instantelor de la  Judecatorie, Tribunal si Curtile de Apel-Recurs din toata tara, dar si de reprezentare la Politie, Parchet, Medieri, Avocati, Societati comerciale, Oficiul de Cadastru din Cluj-Napoca cat si la alte Institutii abilitate, colaborand cu firme Notariate si Agentii Imobiliare din Cluj-Napoca!

Acoperim toata sfera de informatii juridice si oferim o gama larga de servicii pe orice domeniu de activitate, va stam la dispozitie cu informatii care nu necesita intotdeauna deschiderea unui proces si pot fi rezolvate amiabil sau prin mediere directa sau notariala !

Efectuam servicii juridice prin incheiere de tranzactii si conventii intre partile implicate in diferite conflicte, pentru finalizarea juridica in cele mai bune conditii ale problemelor ivite !

   Efectuam si redactam NOTIFICARI si convocari la CONCILIERE , considerand  si  mergand pe premisa ca fiecare dintre noi este supus greselilor si merita cel putin o sansa de reabilitare !

Oferim  posibilitatatea  stingerii  litigiilor  prin tranzactii si rezolvarea pe cale amiabila a divergentelor de orice natura intr-un cadru modern, calduros si primitor al cabinetului nostru.

Drept civil

 • Oferim Legalizari documente, sentinte si decizii civile;[/li]
 • Consultantă juridică pe orice domeniu juridic + Redactari și negociere contracte și acte juridice

 • Diverse Proceduri prealabile unui litigiu – notificări, concilieri, medieri
 • Diverse Procese și proceduri judecătorești
 • Ne ocupam de Acte privind societatile comerciale: înființare, lichidare, fuziune, modificari ale actelor constitutive, obținere autorizații, avizări, acorduri legale pentru funcționarea firmei
 • Oferim Asistare in fata Registrului Comertului, precum si reprezentare in fata instantelor judecatoresti in litigiile comerciale si civile(Noul Cod Civil si Codul de Procedura Civila)
 • Oferim Consultanta privind aspectele civile in dezvoltarea si promovarea imobiliara, incheierea contractelor de vanzare-cumparare civila, inchiriere, inregistrarea imobilelor la Cartea Funciara, operatiuni de Carte Funciara, reprezentare in acţiunile judecatoresti avand ca obiect litigii privind imobilele (terenuri şi cladiri), retrocedari cladiri si terenuri, inchirieri, evacuari, granituiri, succesiuni, iesiri din indiviziune etc.
 • Efectuam acte si demersuri privind Executarile silite, recuperare creante-persoane fizice si juridice, contestatii la executare, contestatii in anulare, ;
 • Efectuam demersuri la Primarie pentru transcriere acte de stare civila (certificate de nastere, certificate de casatorie), obtinere/prelungire drept de sedere cetateni straini .

Drept penal

 • Oferim Legalizari documente, sentinte si decizii penale;[/li]
 • Redactare de plangeri penale şi susţinerea acestora in fata instantelor de judecata, apararea clientilor in cadrul proceselor penale, in toate fazele acestuia-urmarire penala si judecata; reprezentare/asistare inculpat/parte vatamata-indiferent de calitatea procesuala a clientului

 • Procese verbale si informatii juridice privind posibilitatea de retragere a plangerii penale si a impacari in faza de urmarire sau mai ales in cadrul procesului penal.
 • Despagubiri acordate victimelor unor infractiuni, Reabilitari , etc…

Drept contraventional

 • Redactare plangeri contraventionale impotriva proceselor verbale incheiate de reprezentanti ai Politiei Rutiere,(contraventii rutiere), precum si reprezentare in fata instantei de judecata.


Dreptul muncii

 • Consultanta si reprezentare in incheierea, derularea si incetarea contractelor individuale si colective de munca, consultanta in redactarea regulamentelor de ordine interna ale angajatorilor, reprezentare in actiunile judecatoresti privind relatiile de munca, asistenta in fata Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca, Inspectoratului Teritorial de Munca, Casei de Pensii, (atat pentru angajator cat si pentru angajat).


Drept administrativ si fiscal

 • Asistare si reprezentare in litigii de contencios administrativ, contestatii la procese-verbale de control si de contraventie, recuperare taxa auto/scutire.


Dreptul proprietatii intelectuale

 • Consultanta privind drepturile de autor, copyright, protectia software-ului;
 • Infractiuni informatice;

Dreptul familiei

 • Consultanta si reprezentare in actiunile judecatoresti de divort, partaj, filiatie, pensii de intretinere pentru majori si minori, punere sub interdictie, acoperind intreaga sfera a dreptului familiei.
 • Redactari actiune de abandon de familie si de recalculare a pensie de intretinere.