Despre mine

Custom alt

Sunt absolvent al “Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir” Facultatea de Drept din Cluj, Promotia anului 1998.

Sunt membru al Baroului Cluj, din anul 1998, fiind avocat definitiv inca din anul 2000 , acumuland  20 de ani , pana in prezent de experienta profesionala.

Sunt mandru si recunoscator de a afirma ca sunt a patra generatie de juristi/avocati in familie, fiind o meserie de traditie, imbratisata cu mult devotament si profesionalism, inceputa de strabunicul meu , Palagesiu Alexandru, de profesie notar public, avand Biroul Notarial in Bistrita Nasaud.

Bunicul meu avocat Palagesiu Mircea si mama mea avocat Palagesiu Ana-Maria (casatorita Sevianu) au profesat si imbratisat cu mult succes si devotament profesia de avocat, inregistrand multe cauze civile si penale, avand castig de cauza la instantele de judecata din Cluj-Napoca si din tara, modelul lor de profesionalism ridicat la inalte standarde au fost si sunt pentru mine un reper in profesia de avocat, fiind mandru ca pot continua traditia familiei mele, pastrate si mostenite din generatie in generatie !

La ora actuala functionez si activez ca avocat la sediul cabinetului de avocatura : Cabinet individual de Avocatura Petriu Alexandru-Dan, in localitatea Cluj-Napoca,  judetul Cluj, unde oferim consultanta juridica de specialitate si indrumari juridice in functie de situatia fiecaruia, avand o gama larga de specializari si oferind un onorariu flexibil in functie de veniturile fiecaruia !

 


Intotdeauna mi-a placut sa ajut oamenii , fiind o fire altruista. Am fost implicat in diverse actiuni umanitare si de voluntariat, sunt o fire deschisa si comunicativa, imi place ce fac si o fac din placere, apreciez sinceritatea si bunul simt, consider ca Omul sfinteste locul, nu locul pe om, iar fiecare om are o destinatie precisa pe acest pamant. Sunt avocat definitiv in Baroul Cluj si profesez, pledand la toate Instantele de Judecata incepand din anul 1998, avand o vasta si frumoasa experienta de 20 ani in profesia de avocat, avand experienta mai larga in special in Drept Penal, Drept Civil, Dreptul Familiei si a Consultantelor Imobiliare , Drept Comercial si altele. Consider ca avocatul trebuie sa fie un garant al promovarii si apararii drepturilor omului, actionand in interesul exclusiv al clientului cu respect, rabdare si consideratie, oferind profesionalism, corectitudine si incredere in sansele acestuia de reusita. Sunt implicat zilnic, in apararea valorile fundamentale ale Statului Roman si al Justitiei, in general, sunt adeptul si garantul absolut al principiilor morale, a bunelor maniere si a Credintei in Dumnezeu si in Biserica.  Personal, recomand sa nu fiu primul si singura persoana care va fi abordata de viitorii clienti, pentru a oferii recomandari sau sfaturi juridice, sau sa fiu angajat de la prima intalnire in reprezentarea lor la anumite procese, deoarece nimeni nu poate garanta un rezultat 100 % bun si finalizat cu succes, pe placul clientului de catre instantele de judecata, astfel clientul trebuie sa aiba mai multe opinii si variante pentru a cunoaste ce este mai bine in interesul lui si calea de urmat pentru viitor. ca exemplu: De multe ori am avut cauze usoare cu un rezultat dezamagitor si alte ori cauze grele care s-au terminat foarte bine, peste asteptarile mele si a clientilor reprezentati de mine ~!

 


  Deviza mea: Demnitate , Onoare si Respect   

Demnitatea

este valoarea suprema a omului si a natiunii cu atitudine demna, autoritate morala si prestigiu. Demnitatea umana este o masura de apreciere între oameni. Fiecare om îsi doreste demnitate. Ea vine de la sine, se castiga prin munca si apreciere si, desigur, de la alti oameni care intra in contact cu tine si sunt multumiti de serviciile oferite. Este un proces de apreciere a individului ca om. Ea vine de la om si se reflecta la om. Este o valoare morala. A fi demn inseamna: a fii cinstit, a fii onest, a fii corect, ai respecta pe cei din jurul tau si de a fii respectat la randul tau. Primele demnitati umane sunt libertatea si egalitatea !  Demnitatea este sentimentul de onoare a unui om dat de autoritatea morala, prestigiul acestuia si respectul fata de sine si de ceilalti! Demnitatea este o Virtute a omului Cinstit si Bun Iar dreptul la demnitate nu ti-l poate lua nimeni!

Onoarea

presupune  Integritate morală, probitate, corectitudine; demnitate, cinste. Încrederea și integritatea morală presupune ca Relațiia dintre avocat și client sa se bazeze intotdeauna pe onestitate, probitate, echitate, corectitudine, sinceritate și confidențialitate! Onoarea și Reputatia  sunt drepturi umane stabilite prin Declaratia Universala a Drepturilor Omului care la art.12 stipulează: „Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare în viața sa personală, în familia sa, în domiciliul lui sau în corespondența sa, nici la atingeri aduse onoarei și reputației sale.”

Respectul

reprezintă atitudinea sau sentimentul de apreciere, stimă și considerație față de o persoană, o idee sau o instituție. Acesta poate fi exprimat verbal sau prin gesturi. Respectul de sine este cel mai la îndemână şi ieftin mod de a-i respecta pe ceilalţi. Respectul este abilitatea de a vedea o persoană aşa cum este, de a fi conştient de individualitatea sa unică. Respectul înseamnă grija ca cealaltă persoană să crească şi să se dezvolte aşa cum este. Respectul este limitat, dar iubirea este necondiţionată. Respectul de sine este fructul disciplinei; simţul demnităţii creşte cu capacitatea de a-ţi spune singur nu.  Cu cei în vârstă trebuie să vorbeşti respectuos şi în puţine cuvinte; cu cei de aceeaşi vârstă cu tine sa vorbesti si sa te porti cu calm, prietenos şi cu blândeţe, astfel iti vei castiga si renumele unui bun avocat dar vei ramane si un prieten bun pentru client dupa finalizarea procesului angajat de tine.